Itt az iOS8.1 első próbaverziója, az iOS8.2 és 8.3 tesztelés alatt

Meglepően gyorsan pörögnek mostanában az iOS verziók. Az Apple iOS8.0.1-es melléfogása óta, érthetően és gyorsan kiadta az iOS8.0.2-es javítást, ma pedig az első nagyobb verziót az iOS8.1-et tölthetik le a fejlesztők. Ez utóbbi tehát egyelőre a nagyközönség számára nem elérhető.

ios (2)

Fontosabb újítások az iOS8.1-ben:

  • A Siri-diktálás ezentúl kikapcsolható a billentyűzetek menüpontban:

    • A „Legutóbb hozzáadott” albumot újra „Filmtekercs”-nek’ hívja az Apple

  • Átrajzolt iBooks ikon

ios8.1

Ezeken kívül még egy pár apróság került bele a frissítésbe. Amint azt a listából látni lehet, a most elérhető eszközökön semmi nagy változást nem hajt végre az iOS8.1, állítólag.

Cupertino-ban, az Apple főhadiszállásának közelében több dolgozó is aktívan teszteli az iOS8.2-őt és az iOS8.3-at. Egy a verziókat, saját alkalmazásának statisztikáiban felfedező fejlesztő jelezte a történéseket a 9to5mac-nek, akik saját oldaluk látogatottsági adatai között is rátaláltak a verziókra.

Furcsa dolog ám ez, hiszen az Apple eddig megszokott kiadásaiban (iOS6; iOS7) a x.1-es verzióktól nem sokkal lépett tovább a cég. Jelen esetben pedig arról beszélünk, hogy ezt a nagy frissítést még kettő másik is követni fogja, ebben az évben.

Nos, pontosan ez a nagy kérdés. Vajon mostantól már nem kapunk minden évben új iOS-t? Megoldás lenne ez több dologra is. Elsősorban eltolná egymástól az új operációs rendszer és az azt futtató új eszközök megjelenését, így a rendszer egyes még kiforratlanságából adódó hibái nem hatnának az adott eszköz eladásaira (pl.: az Apple Maps – iPhone 5 és az iOS 8.0.1 iPhone 6 vonatkozásban). Ugyanakkor, ez nem lehet probléma az Apple számára, mikor rekordeladásokat produkálnak mindentől függetlenül.

ios (1)

Valószínűbbnek gondolom azt, hogy az Apple még az iOS9 jövő őszi megjelenéséig besűríti a három nagy frissítést. Ezek leginkább azonban a már sokat emlegetett 12.9 hüvelykes iPad egyes funkcióit, esetleg Apple Maps újításokat, osztott képernyős iPad-üzemmódot, illetve az Apple Pay fontosabb frissítésit tartalmazhatják majd. Nem beszélve az Apple Watch-ról, aminek nyomait a jelenlegi iOS8-ban nem igen találjuk egyelőre.

forrás/ 9to5mac

1803 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás