Jövőre megnőnek az Apple kijelzői?

Annak idején maga Steve Jobs fogalmazta meg, hogy a 3,5”-es kijelző, az ideális méret. Ehhez az Apple igazából 5 iPhone generáción keresztül tartotta magát, aztán jött a 4”-es retina tavaly. Be kell látnunk, hogy a trendeket az Apple-nek is valamennyire követnie kell, és természetesen a maguk módján ezt ők is belátták. Emiatt lett az iPhone 5 képernyője hosszabb, de nem szélesebb és persze az iPad mini is egy trend hatására született meg.

kepernyök (1)

Az amerikai DisplaySearch szerint jövőre az Apple csaknem az összes eszközén átdolgozza a képernyőket. Mondhatjuk, hogy ideje, hiszen a retina kijelző már 2010 óta itt van. Szó se róla, még ma is kiváló élmény.

A cikkben az író megemlíti a nagyobb és magasabb felbontású kijelzőre való váltás nehézségeit. Egyértelmű, hogy egy új egység nagyobb energiát, grafikai teljesítmény és egy optimalizált operációs rendszert igényel. Nem beszélve a kompatibilis alkalmazásokat, amik ki is használják a kijelző képességeit. Az Apple már többször is bizonyította, hogy egy ilyen feladat nem lehet probléma számára.

Az iPhone-ok képernyőjét a 4”-ről (1136X640) 4,7”-re cserélnék, sőt egy 5,7”-es óriás készüléket is készíthetnek a cupertinoiak. Az 5,7”-et soknak tartom, hiszen az már Galaxy Note 3 méret.

kepernyök (3)

Az iPad-eknél az Apple megtarthatja a 9,7”-es méretet, de 2014-re egy új 12,9”-es iPad modell is érkezhet. Ennek méretét most is megnézhetjük, egy bármilyen 13”-es laptopon. Az iPad mini a képernyő méretében nem, csak a felbontásban léphet előre jövőre.

kepernyök (5)

kepernyök (6)

A DisplaySearch ezek mellet még 12”-es MacBook Air-t, iWatch-ot és másfél méteres Apple T-t is emleget. Ezek persze számunkra egyelőre távoliak és megfoghatatlanok.

Samsung-i magasságokba, ha nem is fog emelkedni az Apple, valljuk be, egy nagyobb képernyő simán lehet előnyös, főleg ha azt az Apple készíti szoftverestül, mindenestül.

1085 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.