Közös cél érdekében fogott össze az Apple, a Google és az Amazon

Tech óriások egyesítik erejüket egy új amerikai kezdeményezés keretein belül. Kedden jelentették be a Financial Innovation Now nevű formációt, amelynek az Apple, az Amazon, a Google és a PayPal is tagja, csak hogy a nagyobbakat említsük.

Céljuk igen egyszerű: A pénzügyi területeket érintő technológiák és fejlesztések, amelyeket a Szilikon-völgyben működő informatikai vállalatok új eszközei és szolgáltatásai generálnak, gyorsabb és hatékonyabb állami ellenőrzéssel és engedélyezéssel kerülhessenek piacra.

penzugy

„A technológiai átalakulások a pénzügyi szolgáltatásokat sokkal szélesebb körben elérhetőbbé, megfizethetőbbé és biztonságosabbá fogják tenni” – állítja a Financial Innovation Now vezetője, Brian Peters. Majd így folytatja. „A kihívás az, hogy ezt a washingtoni döntéshozók megértsék, elfogadják, és ne használjanak régi szabályozásokat új technológiákhoz. ”

Az Apple esetében az Apple Pay, a Google hasonló szolgáltatása az Android Pay, a PayPal pedig, mint a szektorban éllovas vállalt érintett az ügyben. A csoport alapítólevelében, igen pontos célokat és irányelveket szabnak meg. Céljuk, az elektronikus pénzügyi szolgáltatásokba vetett bizalmat növelni; az elérhetőséget megsegítő technológiákat kívánják segíteni stb.

penzugy

A lényeg, hogy a régi, begyepesedett és mostanára igen drágává vált banki szolgáltatásokat, szélesebb körben elérhetőbb, olcsóbb, gyorsabb és biztonságosabbakra cseréljük. Illetve az, hogy ezeket a változásokat a döntéshozók nyitott gondolkodással kezeljék. Ilyen technológia az Apple Pay és társai is.

933 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás