Macskareflex lehet a következő iPhone-ban

Már több posztot is írtam az Apple által bejegyzett szabadalmakról, amik szerintem azért érdekesek és fontosak, mert a felhasználók láthatják, hogy mivel is tölti az idejét egy, az Apple-höz hasonló cég.

A mostani beadvány neve: „Védekezési mechanizmus elektronikus eszközhöz”. A teljes anyagból kiderül, hogy a mechanizmus akkor aktiválódik, ha a készüléket már elejtettük és a szabadesés megkezdődött.

Az egészhez szabályos szenzor erdőre van szükség, amik közösen érzékelik a szabadesés állapotát és meghatározzák az iPhone relatív helyzetét a talajhoz viszonyítva. A különböző giroszkópoknak, gyorsulásmérőknek és pozíció érzékelőknek olyan dolgokat is érzékelniük kell, hogy milyen magasról, milyen sebességgel és milyen pozíció az, amiben az iPhone „zuhan”.


A reakció meggyorsítása érdekében a telefon memóriájában kívánnak tárolni információkat arról, hogy melyik magasság-sebesség kombinációhoz milyen értékek tartoznak, így a rendszernek ezt, már nem kell külön kalkulálnia.


Arra, hogy mivel változtasson irány, illetve mivel lassítsák az esést, számtalan ötlet van az anyagban, ebből csak párat emelnék ki. Ilyenek: egy meghatározott tömegű súly mozogna, ezzel fordulna a készülék; valamelyik csatlakoztatott kábelhez „ragaszkodna” az iPhone; valamilyen felhajtóerő keletkezne, mondjuk egy kis gázpalackból… és hasonlók.


Ha az alapgondolatot kéne megfogalmazni, akkor az a cél, hogy az iPhone oda és úgy essen, ahogyan és ahova a készítők azt szeretnék. Nyilván lennének megerősített pontok a készüléken (-ben), amik arra szolgálnának, hogy a becsapódás energiáját elnyeljék, így az nem a képernyőben vagy más érzékeny alkatrészben tenne kárt.

Nekem erről az ugrott be, hogy “a macska mindig talpra esik”:

Persze. Tök jó lenne, ha gyakorlatilag repülne az iPhone, de én a következő frissítésekben azzal is elégedett lennék, ha nem karcolódna, mint az állat, és/vagy olyan anyagból készülne, (legalább a hátulja) ami nem törik el, ha leesik.

Addig is: Tokok, bumperek – iSop.hu

987 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.