Még idén retina MacBook Air-ek érkezhetnek

Egy korábbi bejegyzésben, ahol az idei, azaz 2013-as termékeket vettem sorba, már írtam arról, hogy a „retinásodás” következő áldozata a két MacBook Air lehet. Ma egy vietnámi forrás megerősítette, hogy az Apple a harmadik negyedévben (Q3) frissíteni fogja a 11”-es és a 13”-es modellt is.

Már tavaly is hallhattunk hasonlókat, de a nagy felbontás miatt a kijelzőknek annyival nagyobb volt az energiafelhasználása, hogy a vékony házzal megspékelve igencsak nehéz feladatnak bizonyult a beszállítók és az Apple számára is.

Az új Air-ek az Intel új Haswell platformos processzorait fogják használni, a gyártásuk pedig az év közepén kezdődhet meg.

Fontos, és egyelőre nem tisztázott kérdés, hogy mi lesz a jelenlegi MacBook Air típusokkal. Az Apple, ha a MacBook Pro-nál már használt stratégiát alkalmazza, akkor megtartja a nem retinás típusokat és a retinásokkal párhuzamosan árulja őket. Ezt tartom legvalószínűbbnek.

(Ha a Microsoft Surface-t az Apple ki akarja végezni, akkor a 11”-es nem retinás MacBook Air életben tartásával van rá a legjobb esélye, pláne, ha egy, a múlt héten is elkövetett akció során még lejjebb megy a „kicsike” ára. A témáról majd holnap bővebben.)

Továbbra is a MacBook Air a kedvenc Apple termékem, akár retina, akár nem.

BTW: R.I.P. Mac Pro.

Végleg lekerült az európai “boltok polcairól”. Az amerikai boltban továbbra is rendelhető lesz. A MacPro -ról bővebben itt olvashattok.

fotók: http://www.apple.com/macbookair/

2674 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.