Még tovább nyúzzák a kikerült iPhone 6 kijelzőt

Az új iPhone kijelzője több szempontból is az érkező telefon legfontosabb alkatrésze. Mérete és az abból adódó felbontása miatt, teljesen új terep ez az Apple számára. Sőt, még a jelenlegi elég törékeny és sérülékeny üveget is egy zafírkristályos verzióra cserélik az új eszközön.

Talán ez az eddigi legizgalmasabb tulajdonsága az új eszköznek, amit biztosan tudhatunk. Korábban is osztottam már meg videót az alkatrészről, amely során késsel, kulccsal és hasonló tárgyakkal próbálták az állítólag karcálló kijelzőt megsérteni.

iPhone 5S karcolas

Egy új videó során, Marques Brownlee egy aránylag logikus állítás mentén halad. Miszerint, olyan anyag fogja a zafírkristályos kijelzőt megsérteni, amely annál keményebb. A kések és a kulcsok fémjei érvelése alapján, azonban a zafírnál puhábbak, ezért nem okoznak benne sérülést.

MKBHD azonban nem hagyta annyiban, és csiszolópapírral ment neki az iPhone 5S és az iPhone 6 kijelzőjének is. Ez alapján megállapíthatjuk, hogy az iPhone 5S Gorilla Glass 3 kijelzője agyonkarcosodott, a zafírkristályos alkatrészen azonban alig maradtak látható nyomok. (Nem színtiszta zafírról beszélünk, ezért tudta megsérteni a felületet a puhább csiszolópapír.)

Lényegében, tehát az állapítható meg Brownlee tesztjéből, hogy az iPhone 6 kijelzője a való életben, a mindennapokban bizony karcálló lesz. Érdekesség: az iPhone 5S Touch ID-je sem sérült.

4271 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás