Mégis a Nintendo végezte ki Flappy Bird-öt?

2014. első sikerjátéka, a sokak által utált Flappy Bird volt. Most vasárnap, azonban az AppStore és a Google Play áruházakból is lekerült. Az alkalmazás készítője magánéleti indokokat említett, miszerint a játék népszerűsége tönkretette hétköznapjait. Azt is közölte közösségi oldalán, hogy nem szabadalmi okokból törli alkalmazását.

tweet

A 9to5mac friss bejegyzése, ami egy kevésbé ismert oldalra hivatkozik, azt veti fel, hogy mégis csak ilyesféle dologról van szó. A cikk szerint a sztori ott kezdődött, hogy a játék grafikus elemei megsérthették a Nintendo egyes szabadalmait, amit az Apple-lel közölt is. Ezután az Apple értesítette Nguyen-t, aki a kérésre egy új, átdolgozott verzióval válaszolt. Utóbbi más dizájnt és kevesebb reklámot tartalmazott. Ez azonban nem volt elég, a Nintendo nyomására, az Apple az alkalmazás törlésére szólította fel Nguyen-t, 24 órán belül. Nyilván senki sem nyilatkozik az ügyben, csak a fejlesztő korábban említett kommentjét ismerjük.

sd

Hozzátesszük, hogy az alkalmazás kb. 11,5 millió forintot hozott naponta. Ennek ellenére egyelőre semmi bizonyíték, ami a sztorit alátámasztaná. Szombati bejegyzésünkben kísértetiesen hasonló magyarázattal szolgáltunk, akkor még nevek nélkül.

super_mario__nintendo_1280x960

A Nintendo egyébkén elég nagy bajban van, hiszen konzoljainak eladásai igencsak megcsappantak, sokak szerint hála a mobiljátékoknak. Egy új pletyka szerint, a jövőben akár még iOS-es és Androidos alkalmazások formájában is forgalmazhatja majd játékait. Örülnénk neki, nem vitás.

Írnám, hogy most pedig töltsétek le a Flappy Bird-öt, de hát nem lehet. R.I.P Flappy

FRISSÍTÉS: A Nintendo szóvivője, a Wall Street Journal-nak nyilatkozott. Yasuhiro Minagawa kijelentette, hogy a Nintendo semmilyen ügyben sem kereste meg sem az Apple-t, sem pedig a fejlesztőt. A Nintendo tehát elutasítja a találgatásokat.

forrás/ 9to5mac

1495 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás