Megjelent az Apple Smart Battery Case iPhone 6/6S-re

Ma délelőtt futott végig az internetes médián, hogy az Apple csendben bemutatta az idei utolsó termékét. A címből gondolom egyértelmű, hogy egy iPhone 6/6S akkumulátoros tokról van szó. Többen, rögtön az Apple-t támadták, miszerint ezzel beismerte a cég, hogy az iPhone-ok készenléti ideje nem elegendő. Ezt a kritikát igazából nem értem, hiszen mindegyik telefon lemerül, mindegyiket tölteni kell, az akkus tokok pedig arra az esetre vannak, ha nincs kéznél áramforrás, semmi köze a készenléti időnek ehhez, lévén nincs egy aktív használat mellett több napot kibíró okostelefon sem jelenleg a piacon.

storebatterycase (2)

Azzal azonban egyetértek, hogy az Apple megpróbál minél többet keresni ezen a kiegészítőn, de ha jobban belegondolunk, mindenki ezzel próbálkozik, az Apple-re azért fújnak sokan, mert nekik sikerül is. De visszatérve, magára a termékre:

A Smart Battery Case csak a kisebbik 4,7 hüvelykes iPhone 6 és iPhone 6S modellekkel kompatibilis. Nyilván a Plus modellek nagyobb beépített akkumulátora miatt, nincs rájuk akkora szükség. Két színben érhető el: sötétszürke és fehér. Töltését Lightning-kábellel tudjuk megoldani, ami iPhone tulajoknak ugye praktikus. A tok nem kemény műanyagból van, hanem az Apple szilikon tokjainak anyagából készült. Így belül puha anyagot, középen kemény védőréteget, kívül pedig tapadós szilikont kapott. A dizájnnak kapcsolatban a The Verge újságíróját idézném: „Úgy néz ki, mintha az iPhone lenyelt volna egy iPod Classic-ot, de kényelmes a fogása”. Olyan „nyeh”; semmilyen.

storebatterycase (1)

Persze vannak nagyon Apple-ös megoldások is, amelyekkel más tokok nem rendelkeznek. Pl. a hangszóró felé tartó járatot úgy alakították ki, hogy az akusztikailag a legjobb legyen. A tokban több passzívan működő antenna is van, amelyek a megfelelő térerőt hivatottak biztosítani, ha véletlenül a nagyobb akkucsomag azt megzavarná. Külön menő, hogy az iPhone-unk tudja és ki is jelzi a tok akkucsomagjának töltöttségét %-ban, ez sokkal elegánsabb, mint több kis lámpával jelezni a töltöttséget.

smartbatterycase2

Van pár negatívum is azonban, amelyek tudatában már nem annyira kiváló kiegészítő, az itthon 35 990 Ft-ba kerülő tok. A szilikon felső rész, amelyet el kell húzni az iPhone behelyezéskor, véleményem szerint igen sérülékeny lesz és idővel szakadni fog. A tokon egy LED található, ami változó színekkel jelzi töltöttségét, ez a tok belsejében van, tehát a telefont ki kell venni, hogy látható legyen.

A legnagyobb probléma azonban az, hogy a tok akkumulátora elég kicsi, mindösszesen 1877mAH-s, ami azt jelenti, hogy egy teljes töltésre nem képes. A The Verge szerint, egy teljesen lemerült iPhone 6S-t 83%-ig tölt fel a tok, amit mindenki döntsön el, mire elég.

smartbatterycase

A tok amint felhelyezzük, rögtön tölteni kezd, mi nem befolyásolhatjuk működését, ami szintén véleményem szerint negatívum. Mint ahogy az összesen két féle szín és a 36 ezer Ft-os vételár is. Ennyi pénzért más gyártók jóval több energiát zsúfolnak bele tokjaikba.

Kettős a kép tehát bennem erről az új kiegészítőről. Egyértelmű, hogy nem vásárolok, hiszen bőven elég az iPhone-om üzemideje napi tevékenységeimhez, még az autóban is csak a zene lejátszása miatt csatlakoztatom a Lightning-kábelt. Hogy tudom-e ajánlani? Azoknak, akiknek szüksége van ilyen tokra, már valószínűleg van. Azok, akik akarnak ilyen tokot vagy ennek hatására szeretnének nem egyértelműen rossz választás, de jelenleg ebben az árkategóriában nem a legjobb.

1872 Total Views 3 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás