Megújult a teljes iPod kínálat

Az Apple ma reggel csöndben lefrissítette, a három tagú iPod családot. A beugró szintű iOS eszközként is működő iPod touch kapta a legjelentősebb frissítéseket, a két kisebbik modell sorrendben az iPod nano és az iPod shuffle csupán új színeket kapott.

ipodtouchnew3

Nekem nem teljesen egyértelmű, hogy ez a frissítés az iPod mint termékkategória utolsó frissítése volt, az Apple részéről vagy valami feltámasztásban gondolkodnak az Apple Music forradalmi farvizén. Az iPod touch lényegében megkapta az iPhone 6 hardverét, ami az A8 és M8 chipeket illeti, valamint 128 GB-os modell és új 8MP-es hátlapi valamint Facetime HD előlap kamerák is érkeztek.

Valójában az Apple nem csinált nagy dolgot, csupán a 2015-ös évben kötelező funkciókat pakolta bele, egy lassan 3 éves jól kigondolt kis eszközbe. Az iPod touch véleményem szerint mindig is jobban festett, mint bármelyik iPhone generáció, ez továbbra is így van. A zsebjátékok kedvelőinek vagy digitális kamera helyett tökéletes választás az iPod touch. A hazai árak 80 és 150 ezer Ft között alakulnak. Itthon, ahol a vásárlók nagy része részletre vásárolja az iPhone-t nem tudom mekkora sikere lesz egy ilyen eszköznek. iPhone 6 mellé, én speciel biztos nem veszek, most.

iPodtouchnew

Az új színekről még néhány szót: a szokásos asztroszürke, ezüst és arany mellett, rózsaszín, kék és piros is rendelhető az összes iPod-ból. Az iPod nano csak 16, míg a shuffle csak 2 GB-os háttértárral. Az iPod shuffe 20 ezer, míg a nano 65 ezer Ft-ot kóstál, (utóbbi helyett talán jobb választás az alap, megegyező tárhelyű iPod touch alapmodell).

Az Apple vonatkozó oldalait itt éritek el: iPod touchiPod nanoiPod shuffle

1633 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás