Mekkora is valójában az iPad Pro kijelzőjének felbontása?

Nos, ez a kérdés igazán könnyen megválaszolható, hiszen pontosan tudjuk az Apple-től: 2732X2048. Ez a szám azonban valljuk be, legtöbbünknek csupán annyit mond, hogy az eddigieknél nagyobb és élesebb képet kapunk. Az alábbi képek és Twitteres bejegyzések azonban sokkal jobban szemléltetik a monstrum adottságait és azt, hogy az általunk is megtapasztalt generációk során mennyit is fejlődött a kijelzők technológiája.  
Kezdjük például, egy eredeti, első generációs iPhone vs. az új iPad Pro összehasonlítással:

ipadpro_meretek (2)

A következő képen egy iPhone 3G, egy iPhone 4 és 5 valamint egy első generációs iPad főképernyői látszanak, amelyek pixelpontosan ekkorák, az iPad Pro Retina kijelzőjéhez képest:

ipadpro_meretek (3)

Még a legújabb iPhone 6S Plus is igencsak eltörpül:

ipadpro_meretek (4)

Valójában, kb. 30 iPhone 3G kijelző fér el egy iPad Pro kijelzőn, ha a pixelpontos méretet vesszük alapul. Ennél még durvább talán, hogy az eredeti Mac kijelzője mindösszesen 512×342 felbontású volt, ez mára egy ikon megjelenítésére se lenne alkalmas.
Az iPad Pro-nál egyébként érdekes, hogy nem növelték meg az oldalankénti ikonszámot, pedig lenne rá elegendő hely. Két ikon távolsága, 324 pixel, ami szélesebb, mint az első iPhone teljes kijelzője, az ugyanis 320 pixel volt.

1594 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás