Mennyi is 128GB? És Surface vs. MacBook Air

Tegnap óta tudjuk, hogy az Apple kiszélesíti a jelenlegi iPad palettáját egy „új” 128GB-os modellel. A valaha volt legdrágább iPad semmiben sem különbözik a jelenlegi verziótól, csupán nagyobb lett a tárolókapacitás.

A CultOfMac egy cikkben kiszámolta, hogy mennyi fér el az egyes média típusokból a készülékeken. Itt a táblázatuk.

+ egy diagramm:

Mondjuk, azt elfelejtették, hogy az Apple eléggé pofátlan módon rengeteg helyet elvesz a tárolókapacitásból az iOS miatt. Nekem a 16GB-os iPad valójában 13.4 gigás, ami azért eléggé nagy különbség. Ennyi helyet sem nagyon használok ki, szóval tudok tőle aludni, de akkor is.

Az egyes fájltípusok méretit szerintem jól kalkulálták, de az előbbi okokból kb. 2,5 gigányit le kell vonni az összes eredményből.

BTW: Nem akarok jobban belemenni, de tegnap olvastam, hogy a Microsoft Surface-szel is hasonló problémák vannak, mivel a 64GB-os verzión 23GB szabad hely van. Hehe!

Ha már szóba kerül a Surface és a Microsoft. Az AnandTech hasonlította össze a Surface két verzióját az iPad-del, a BGR pedig a MacBook Air-rel. Bármennyire is különösnek tűnhet, de a Surface legerősebb verziója, a Smart Cover-hez hasonlító billentyűzettel azonos árban van az Air-rel.

Azt hiszem, egyértelmű mit választanék közülük. Egyre jobban tetszik a kicsi Air. Szerintem, az elmúlt évek legjobb Apple terméke. Bárki, bármit is mond! 

Twitter

Facebook

2517 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.