Mi más is lehetne az Apple újabb nagy dobása, mint egy elektromos utcai autó!

20150302apple_car_silver

Nyílt titok, hogy az Apple Titán projekt néven kezdte meg tervezgetni a jövő elektromos autóját. Az utóbbi hónapokban megváltoztak a kérdések az Apple autóval kapcsolatban. Most már nem azt latolgatják, hogy lesz-e vagy sem, hanem hogy mikor kerül piacra és hogyan fog kinézni. Annak ellenére, hogy több száz dolgozó – természetesen titokzatos módon – dolgozik a Titán projekten a pletykák szerint még 2021 körül várható a megjelenés.

A Wall Street Journal lap állítása szerint egy régi veterán szakértőt hoztak vissza a nyugdíjból a projekt élére, hogy irányítsa az autó fejlesztését. Ő Bob Mansfield, aki 2013-ban vonult vissza a fejlesztő munkától és azóta csak tanácsadóként dolgozott. Előtte viszont hardver mérnöki tevékenységet végzett és segédkezett többek között a MacBook Air, iMac és iPad fejlesztésében is.

iCar_zpsb9ztoiwu1

Az autó megjelenésével kapcsolatban nagyon sejtelmesen beszélnek. Egyenlőre nincsenek információk, a fejlesztők és design-erek azt szeretnék elérni, hogy a közönség úgy várja a fejleményeket, mint valami karácsonyi ajándékot. A design mérnökség vezetője Dan Ricco. A pletykák szerint az Apple a BMW-vel is tárgyal az autó vázának tekintetében, de egyességről eddig még nem tudnak a szakértők sem.

screen-shot-2015-09-21-at-3.07.20-pm-100615883-primary.idge

Vajon automata vezérlés is lesz az autóban? Jogosan merül fel bennünk a kérdés, hiszen a szóbeszéd szerint korábbi tervekben szerepelt ez a funkció is.

Jelenleg 10 milliárd dollárt terveztek a 2016 kutatás-fejlesztésre, ami 30%-kal több, mint az előző évben volt. Jelenleg körülbelül 200 ember dolgozik a projekten – többnyire autóipari fejlesztők, mérnökök – , de a tervek szerint ez megnőhet 1000 főre is. Egy titkos helyen dolgoznak a projekten, a spekulációk szerint valahol California, Sunnyvale térségben lehet az Apple Car campus.

 

Video

 

Forrás

 

http://www.digitaltrends.com/

http://www.macrumors.com/

http://www.macworld.co.uk/

http://www.trustedreviews.com/

 

1582 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás