Mik a legújabb pletykák az új, ötödik generációs Apple TV megjelenéséről?

A szakértők szerint 2016 végére várható az új Apple TV (5G – 5th generation) megjelenése, de az is lehet, hogy megvárják a 2017 év elejét, hogy a „nagy durranás”, azaz a 10. évfordulón hozzák elő.

kep1

Várhatóan a szoftverfejlesztések lesznek hangsúlyosak, nem pedig a hardver átalakítások. Mire is számítanak a szakértők? Új funkciók, designváltoztatások:

  • Az új tvOS részeként a Siri nagy átalakuláson megy át. Részletesebb keresést tesz lehetővé az Apple TV filmes adatbázisában, bonyolultabb lekérdezések segítségével.
  • Kereshetünk a YouTube videók között és csupán a „watch” szó és utána a csatorna neve kiejtésével az élő streaming csatornákat is könnyebben elérjük.
  • Lesz egy ún. „dark mode”, ami a már megszokott fehér helyett feketére állítja a hátteret. Új design-t kap az Apple TV remote app.
  • A Siri remote alkalmazások kezelhetőek lesznek a beépített mikrofon segítségével is.
  • A Siri remote kompatibilitása javulni fog az Apple TV játékokkal kapcsolatosan. Fókuszban az MFI játékvezérlők, amik sokkal inkább felhasználó közeli funkciókat kap.

kep2

Az Apple TV eddigi megjelenései:

Első generáció: 2007 január

Második generáció: 2010 szeptember

Harmadik generáció: 2012 március

Negyedik generáció: 2015 szeptember

Eddig sokkal ritkábban jelent meg új verzió, mint ahogyan azt megszokhattuk az iPhone esetében, de elemzők szerint a streaming média és az okos televíziók elterjedése miatt a jövőben frekventáltabb frissítésekre számíthatunk.

 

Forrás: http://www.macworld.co.uk

1145 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás