Ming-Chi Kuo felmondott, ki lesz az új Apple jós?

Mindenki számára jól ismert név – Ming-Chi Kuo – , a KGI elemzője úgy tűnik munkát vált és másik céghez megy. Így kérdésessé vált, hogy a jövőben kitől kaphatunk megbízható forrásból származó jóslatokat az újabb készülékekkel kapcsolatban.

A China Times közölte a hírt, hogy a KGI Securites szinte mindig tévedhetetlen elemzője hat és fél év után, április 27-étől kezdődően otthagyta jelenlegi munkahelyét. Kuo mindig is kerülte a rivaldafényt, fényképeket is alig találni róla az interneten. Szinte sosem ad interjút.

KGI Securities nevű befektetőcégnél dolgozott, ami Tajvan második legnagyobb ilyen jellegű vállalkozása, és 30 éve van jelen a piacon. Az elemző úgy tűnik igen jó kapcsolatot ápolt a beszállítók szintjén magas beosztású alkalmazottakkal, de még az is valószínűsíthető, hogy az Apple cégen belül is voltak téglái. Komoly tekintélye van a szakmán belül. A szintén nagybecsű jós, Mark Gurman így emlékezett meg kollégájáról a távozás kapcsán:

Nem valószínű, hogy nem hallunk még Kuo nevéről, hiszen a China Times tudomása szerint elemzői munkáját más területeken kívánja folytatni, feltörekvő iparági résztvevőkkel foglalkozva.

 

Forrás:

9to5mac.com

843 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás