Nem pereskedik tovább az Apple és a Motorola

Mint azt az informatikai nagyvállalatok körében megszokhattuk, az újonnan Lenovo-tulajdonba került Motorola és az Apple oda-vissza perelték egymást 2010 óta, nagyjából 20 szabadalmi ügyben, az USA-ban és Németországban egyaránt.

Egy új megállapodás szerint, a két cég a jelenlegi ellenétektől kölcsönösen eltekint, sőt a jövőben a szabadalmi reform egyes területein hajlandóak együtt dolgozni. Természetesen a Motorola korábbi tulajdonosa, a Google igen sokszor megjelent a tárgyalások során, az Apple szóvivője a WSJ-nek elmondta, hogy a döntés nem befolyásolja a folyamatban lévő Samsung-Apple, illetve a Google-Apple ügyeket.

google_apple

Egyesek szerint az Apple-t és a Google-t sem motiválta már annyira az ügy. Az Apple harci kedve a Motorola eladásával csökkenhetett le, míg a Google esetében külső okok befolyásolták őket. Egyes szabadalmaikkal volt probléma, sok kritika érte őket, sőt még az Európai Közösség is felszólalt az ügyben.

Természetesen, ahogy azt korábban is említettem, az Apple továbbra is „harcban” áll a Samsunggal, erről többször is írtunk már. A témáról többet, az Ajánlott bejegyzések között találtok.

forrás/ wsj

841 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás