Olcsóbb iMac, Retina MacBook Air és durva iPad 6 2014-ben

A KGI Securities elemzéseire és írásaira mindenképpen oda kell figyelnünk, mert eléggé sokszor betalálnak a hírekkel. A legújabb Ming-Chi Kuo által készített jelentés több mint érdekesre sikeredett.

A (még egyszer) hitelességéről híres elemző az Apple 2014-es lehetséges újdonságairól írt. Kuo szerint az egyik legnagyobb dobás az új 12”-es Retina kijelzős MacBook Air lesz. A 2014 3-4 negyedévére jósolt eszköz egy teljesen új dizájnnal érkezhet, ami nem lesz nagyobb a jelenlegi 11”-es modellénél, de lényegesen használhatóbb lesz. Mindenképpen könnyebb és vékonyabb alumínium házban, igen erős Intel processzorokkal és valószínűleg kedvezőbb árral érkezhet az újdonság. Ha csak a fele valósul meg akkor is, WOW!

imac

A másik hagyományos eszköz lehet az olcsóbb iMac modell. A jelenlegi iMac család tagjai hibátlan számítógépek, de esélytelenek a Windows PC-k olcsóságával szemben. Nem is ad el belőlük annyit az Apple, mint azt szeretné. A 2014-es év közepe táján érkező számítógépekkel az Apple megtérítheti a jelenlegi Windows felhasználók egy részét, ami 10-20%-os növekedést jelentene az iMac eladásokban. Nyilván csak az áron múlik az egész. A legolcsóbb iMac itthon 430 ezer Ft-tól indul. Ha egy gyengébb modell – ami az átlagfelhasználókat teljes mértékben kiszolgálja – $1000 körül mozogna, az egyrészt csoda lenne, másrészt fogyna rendesen. Legyen így!

imacmodellek

Az iPad-ek jövőjéről sem feledkezett meg barátunk, sőt talán itt merészkedett legmesszebbre. Az iPad 6. generációja – szerinte – ugyanúgy 9,7”-es kijelzőt fog kapni, de a jelenlegi 264 ppi (inchenkénti pixelszám) 30-40%-kal nőhet! Úgy gondolja, a nagyobb méretű iPad helyett ez a modell érkezhet, amit ugyanolyan szívesen látnánk. Az iPad mini 3. generációja a nemsokára érkező iPad mini 2 2048X1536-as felbontású Retina kijelzőjét vinné tovább. Ugyanez a felbontás érhető el jelenleg a 3.-4. generációs iPad-ekben.

ipad 5

Zárásképpen kérem, hogy minden így legyen, mert akkor jövőre is remek évünk lesz (Apple szempontból legalábbis.)

Nagyobb kijelzős iPhone-okról, iWatch-ról és Apple TV-ről is írtunk.

1610 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.