Pontatlanok az iPhone képernyők szélei

Az Optofidelity egy igen „nagy” hibát/pontatlanságot fedezett fel legutóbbi Touch & Test elnevezésű tesztjén, amely során egyes érintőképernyős készülékeket vizsgáltak. A teszt során egy műujj tapogatja végig az érintőpanelt és az érintés koordinátáját a panel által visszajelzett koordinátával vetik össze. Ilyen logikával tapogatják végig az egész képernyőt és ebből áll össze egy ilyen piros-zöld pöttyös eredmény. A zöld pontok a sikeres érintéseket, (és visszajelzéseket) míg a pirosak a sikerteleneket jelentik.

screnntest (3)

Mint láthatjuk, a két iPhone igen gyengén teljesített a Galaxy S3-hoz képest, főleg a képernyő szélein. Annak ellenére van ez így, hogy a tűréshatár (amennyivel eltérhetett a két koordináta) 1 mm volt minden irányba. (Szerintem ez eléggé sok, főleg ha a billentyűzeteket tekintjük.)

screnntest (1)

screnntest (2)

A probléma egyébként teljes mértékben jelen van az iPad-eken, legalábbis az én véleményem szerint. A Control Center felhúzása, illetve néha a Notification Center lehúzása is sokszor pontatlan. Az iPhone-ok is képesek a billentyűzeten félreérzékelni. Persze nem akarom ezt egy óriási problémának feltüntetni, de mindenképpen fontos, hogy a márkaszeretetünk (ami az oldalon, azt hiszem elég egyértelmű) ne takarja el az adott eszköz hibáit.

Persze nem csak mi vagyunk ekkora Einsteinek, hogy elolvastuk ezt a jelentést, hanem azok is, akik esetleg egy szoftverfrissítésben megoldhatják a problémát, ahogy azt a gyorsulásmérővel is tették.

A tesztről, illetve a OptoFidelity módszeréről itt egy igen szájbarágós videó:

1209 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

One comment on “Pontatlanok az iPhone képernyők szélei

  1. A teszt módszerével kapcsolatban viszont viták merültek fel, hiszen ahogyan a MacRumors magyarázza, az Apple eszközei úgy lettek kifejlesztve, hogy a kijelzők különböző szögekből érintve is tökéletesek legyenek, arra az esetre, ha a felhasználó más szögből is használná, mint “ahogyan azt kéne”. Ennek ellenére a robotujj mindig csak egy szögből tesztelte a kijelzőket. Ez okozza ezt az óriási különbséget az iPhone és a Galaxy által használt érzékelők esetén és az Apple valószínűleg szándékosan építette így a szenzorokat, hogy a felhasználók akkor is kiváló visszajelzést érzékeljenek, mikor nem a megfelelő, hagyományos pozícióban használják az eszközeiket. – forrás : szifon.com

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.