Samsung OLED kijelző kerülhet 2018-tól az iPhone-okba

Az elkövetkező években végbemenő kijelző-technológiai változások, amelyek az iPhone-ok esetében az IPS LCD technológia OLED-re való cserélésében mutatkoznak meg, nem nevezhetőek friss dolognak, hiszen régóta szó van erről. A legfrissebb információk szerint azonban a 2018-as modellekben jelenik meg, az Apple számára új technológia csak.

samsung-round

Az LG és a Samsung Display is állítólag igen közel áll a végleges megállapodáshoz az Apple-lel, amennyiben ez megvalósul a következő 2-3 évben 13 millió dollár értékben fejleszthet a két cég OLED-re specializálódott, nagy teljesítményű gyártást.

Az új technológia sok szemszögből előnyösebb, a jelenlegi LCD technológiánál. Vékonyabb kijelzők készítését teszi lehetővé, energiatakarékosabbak is, sőt dizájn szempontból is előnyösek, mivel a fekete keret mellett, nem lehet a kijelzőt megkülönböztetni. Jony Ive egyébként emiatt támogatja a változtatást. Az LCD-khez képest ütősebb színeket is képesek megjeleníteni. Ugyanakkor vannak hátrányai is természetesen, ezek a drágább előállítási költségek, a rövidebb élettartam és a fényerő sem éri el az LCD kijelzők által képviselt szintet.

252957-640

Az Apple azonban a jelek szerint az újabb technológiában hiszen, a megfelelő ellátás biztosítása érdekében még pénzügyi segítséget is adnak állítólag a Samsungnak és az LG-nek is egyaránt. Állítólag, az Samsung Display lesz a fontosabb partner, ami ha jobban belegondolunk nem is olyan nagy meglepetés, hiszen évek óta fontos beszállítói az almásoknak.

1808 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás