Steve Jobs relikviák kerülnek árverésre

Készüljünk, ha meg akarjuk szerezni a Steve Jobs által saját kezüleg aláírt relikviákat. Az R&R Auction Company árverést hírdetett, amely sorám 2018. március 8-15 között értékes emléktárgyakat vásárolhatunk az Apple gyűjteményből.

Az első egy jelentkezési lap 1973-ból, és egy állásjelentkezés az Apple korábbi vezetőjétől. Miután 1973-ban kibukott a Reed College egyetemről elkezdett állások után kutatni és ez a papír is ennek a bizonyítéka. A jelentkezésről kiderül, hogy Jobs az angol nyelvi tanulmányokat jelölte meg szaknak, készségei közt a számítógép és számológép használatot, valamint a dizájnt és a technológiát említi. Különleges képességekhez az elektronikát és a technológiai vagy dizájn mérnök kifejezéseket körmölte. Címének pedig a Reed College-t adta meg, ami nem meglepő, hiszen annak ellenére, hogy fél év után jogviszonyának vége lett, még másfél évig bejárt az órákra.

Az állásjelentkezés becsült értéke 50 ezer dollár.

A második aláírás egy Mac OS X adminisztrátori használati útmutató borítóján található, amit 2001-ben írt le Steve Jobs. A relikvia érdekessége, hogy egy emlék is társul mellé:

”Délután volt, épp véget ért a tréningem és szálltam be a kocsimba, amikor megláttam, hogy Mr. Steve Jobs autója felé igyekszik. Letekertem az ablakom és szólítottam. Megkérdezte, hogy ismer-e. Azt feleltem, hogy én tudom, ki ő és azonnal megkérdeztem, hogy lenne-e olyan kedves, hogy aláírja a Mac OS X adminisztrátori használati útmutatóm. Visszautasította és azt mondta, hogy furán érezné magát, ha megtenné. Én kötöttem az ebet a karóhoz. Egy kis győzködésem után elkérte az útmutatót és egy tollat. Azt mondta, “add őket ide” és aláírta az útmutatómat.”

A Mac OS X adminisztrátori használati útmutató ezen különleges példánya az aukciós oldal szerint körülbelül 25 ezer dollárt érhet.

 A harmadik emléktárgy a múltból egy kivágott újságcikk 2008 nyaráról. A cikk az akkori WWDC-ről számol be, ahol bemutatásra került az iPhone 3G. Steve Jobs állítólag épp egy Fraiche Yogurt üzletben evett fagyasztott joghurtot Tony Fadell társaságában (aki szintén aláírta az újságot), amikor megtalálta egy rajongó:

”Steve többször is udvariasan visszautasított azzal, hogy minden, ami az Apple-nél történt, az egy csapat eredménye, ezért nem szeretné learatni a babérokat. Édesanyám nagyon meggyőző tud lenni és képes volt rávenni Steve-et az aláírásra, de csak azzal a feltétellel, hogy a vele ülő férfi is alá fogja írni. A mellette ülő barátról kiderült, hogy Tony Fadell volt, ismertebb nevén az iPod atyja, aki akkoriban az Apple-nél dolgozott és a később iPhone-ná alakult első iPod formavilágában és fejlesztésében elengedhetetlen szerepet játszott.”

Ez a kivágás a legolcsóbb a három közül, az aukciós oldal szerint 15 ezer dollár körül fog elkelni.

 

Aukciós oldal: https://www.rrauction.com/preview_gallery.cfm?Category=449

 

 

Forrás:

macrumors.com

1112 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás