Szilveszter este kirabolták a párizsi Apple Store-t

December 31-én este 9-kor a hátsóbejáraton 4-5 maszkos, pisztolyos férfi ment be a boltba, egy társuk az autóban várta őket. A takarító, aki ekkor végzett könnyebben megsérült. A kiállított készülékek helyett, rögtön a raktározott, bedobozolt termékekhez mentek és 40 perc alatt kipakolták a helyet.

A francia rendőrségtől, Christophe Crepin szerint „nagyon felkészültek voltak”. A bolt környékén lévő utakon könnyen el lehet hagyni a várost, főleg úgy, hogy a rendőri erők, a Champs-Elysées-hez voltak irányítva, ahol 300,000 ember ünnepelte az Újévet. Más források szerint a készenléti rendőrség vissza lett rendelve. Mindegy.

http://www.apple.com/fr/retail/opera/ A Store hivatalos oldala. Az egyik legszebb hagyományos Store a világon.

A rendőrség még nem közölte a végösszeget, mivel a boltigazgató még a veszteségeket kalkulálja. A tolvajok nagyságrendileg 1 millió eurós a zsákmányt ejtettek. Ez 291.504.000 forint. Gyors fejszámolással ez 2917-2918 db iPad mini. Nem gyenge.

Azt nem értem, hogy egy ilyen szintű üzletben, hogy lehet 40 percig pakolni, anélkül, hogy valamilyen szerv megérkezne. Zárás után 3 órával, persze.

Videó egyelőre nincs.

1306 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.