Tavasszal érkezik az új Mac Pro

A Mac Pro már 2006 óta az Apple kínálatának csúcsán van, ez a legerősebb és leginkább professzionális asztali gép, amit ma Apple logóval lehet vásárolni. Videók/Filmek vágására és szerkesztésére ugyanúgy alkalmas, mint egy stúdió feladataira. A kezdetek óta, a gép belülről természetesen mindig frissült, legutóbb 2012 júniusában.

Az előbb említett képességeknek persze elég borsos ára van, mivel az „alapgép” 830 ezer Ft-tól indul és a határ – mint mondani szokták – a csillagos ég. A legerősebb modellek ára valahol 4,3 millió Ft-fölött áll meg, ami kicsivel több, mint a jelenlegi VW Golf alapára. Csak hasonlításképpen.

Korábbi Mac Pro centrikus hír, hogy március 1-jével az Apple leállítja a jelenlegi modellek forgalmazását Európában. Tim Cook, egyébként még tavaly nyáron írt egy e-mailt, amiben megszellőztette, hogy az Apple valami nagyon “jón” dolgozik.(„working on something really great.”)

Ki tudja? Elég rejtélyes, mivel gyakorlatilag semmit sem tudunk az új modellről. Sokan spekulálnak, hogy szerintük az Apple teljesen átdolgozza a dizájnt, esetleg marad a régi G5-ös Power Mac kinézeténél. 2005-2006-ban a Power Mac-et váltotta a Mac Pro, de a kinézetük gyakorlatilag megegyezik.

Ja, az infót egyébként egy francia viszonteladó (France Systemes) osztotta meg egyik hírlevelében. Aki tud franciául, elolvashatja.

1304 Total Views 2 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.