Térképek helyzete iOS-en.

Igen, megint egy iOS-es térképes bejegyzés, olyan, mint amilyeneket az elműlt pár hónapban sokat olvashattatok. Vagyis inkább mégsem. Az egész ugye ott kezdődött, amikor az iOS 6 bemutatása után, mindenki megvolt hatva, hogy milyen csodálatos lett az új térkép. Alapvetően én azt gondolom, maga a térkép nem lett rossz, inkább a Google Maps nagyon jó.

Az Apple térképe egy vektoros alapú ábrázolást használ, így elvileg nagyon gyors keresést, zoomolást és hasonlókat művelhetünk. Kicsit nekem felvágósra sikerült a FlyOver/3D funkció, ami egy Retinás iPad eladásban jó csel, de a mindennapokban mikor a Blaha meg az Astoria között bújom a kicsi kijelzőt, akkor az éppen keresett cím legyen rajta helyesen! (szerintem) A Turn-By-Turn ről nem tudok semmilyen vélemény mondani, mivel az életbe nem próbáltam még ki. A Google fan-ek nyilván röhögnek rajtunk iOS felhasználókon, mivel bepötyögik a Maps-be az üzlet nevét (pl.) és megvan.

Azt gondolom, az Apple várhatott volna vele még egy verziót és mondjuk 1 év alatt, ahelyett, hogy a piramisokat is kőtömbről-kőtömbre lefényképezik inkább a tényleges tudását növelték volna a térképnek. De én már látom a fejlődést és remélem, ha a következő híreket elolvassátok, akkor ti is hinni fogtok benne, hogy egyszer megoldódik a problémánk.

Az Apple Maps Turn-by-Turn navigációja megjenet Ausztráliában, így biztosak lehetünk benne, hogy dolgoznak a srácok. Elvileg a térkép és a hangutasítás is massziv cucc. Ezt még a Scott Forstall intézte.

Eközben a Google Maps iOS-es appja már a végső simításokon esik át és már csak egy lépésre van attól, hogy az AppStore-ba való bekerüléshez.

ha olyan munkát végeznek, mint a Youtube kliensnél, akkor jó cucc lesz. A Google szóvivője a témával kapcsolatban mondta: “Szerintünk a Google Maps a legkiterjedőbb, legpontosabb és legkönyebben használható térképszoftver a földön. A célunk az, hogy mindenkinek elérhető legyen készüléktől, oprendszertől vagy sebessségtől függetlenül.”

Hogy mikortól lesz elérhető az app, azt nemtudni, de addig is reméljük, hogy a verseny és a konkurencia megint csak a felhasználóknak fog kedvezni. Nekün!

+ Lehet lesz benne Turn-by-Turn navigáció is!

Az iPad lopkodást csak megemlítem, mert sokfelé beszélnek róla. Szóval az történt, hogy két raklap iPad mini-t loptak el egy New York-i reptérről. (3600 db iPad mini=2raklap=$1,5 millió ) Egy fehér teherautó éjfél körül érkezett az egyik raktárépülethez, ahol felrakták az “árút” egy targoncával és leléptek. A rendőrség szerint volt segítségük valamelyik repülőtéri dolgozó személyében, így most azokat poligráfos vizsgálatnak vetik alá.

Ennek a raktárnak voltak mér, hasonló problémái,amikor 1978-ban $5millió kézpénzt ás $900ezer-nyi ékszert loptak el ugyanerről a helyszínről. Ebből film is született.  Nagymenők. 

 

1095 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.