Új Apple szabadalom, ami megváltoztatja a zenehallgatási szokásainkat

Chethan Rao hozta nyilvánosságra az Apple új audio feldolgozási technológia fejlesztéseinek a részleteit. Ez egy újabb szabadalom a cégtől, ami alátámasztja, hogy az Apple tényleg komolyan megváltoztatja a szokásainkat.

A fejlesztés fókuszában a környezeti hangok állnak. Mivel a korábbi eszközök zajcsillapítós technológiája nagyon népszerű, de ezzel egyidőben rengeteg kritikát is kapnak, mert nem hallani a környezeti zajokat és ez sok esetben igen nagy veszélyforrás.

Az Apple szenzorok kombinációjával próbálja megoldani ezt a problémát. A cég ezt a “térbeli fejhallgató-áttetszőség” és “akusztikus áttetszőség” vagy “hallás utáni üzemmód”-nak nevezi, amelynek célja, hogy megítélje a körülvevő környezeti zaj jellegét, és adott esetben hozzáadja az audióhoz. Egy mikrofon felveszi a környezeti zajokat a viselő körül. Ezt követően a fejhallgató bal és jobb oldala külön feldolgozza a hangokat, amelyeket ezután összekever a fejhallgató hangátvitelével.

Az Apple által megfogalmazott cél az, hogy a zene ne a fejünkben szóljon, hanem mint két felénk irányított hangszóróból.

 

A teljes szabadalom itt található: link

 

Forrás:

iphonehacks.com

536 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás