Új funkciót kaphat az iPad-ek kerete

Az iPad Air és iPad mini érkezésével a táblagép korábbi generációinak legnagyobb hátránya, a kényelmetlen, tenyeret vágó él megszűnt. Ám a lekerekített élekkel együtt az eszközök kerete vékonyabb lett. Egyeseknek ez probléma, másoknak előny.

Egy Apple által bejegyzett szabadalom azonban új funkciót ad a keretnek, amitől újra megvastagodhat. Többen már „okoskeretnek” kezdik hívni az ötletet, ami alapvetően azt takarja, hogy a kereten történő görgetésre és nyomásra az eszköz reagálni tud, mint az érintőképernyőre. A képernyő körül virtuális gombok is keletkezhetnek, például az eszköz négy sarkában.

okskeret (2)

Egy ilyen új képességet természetesen rengeteg dologra felhasználhatnak a programozók. Weblapok görgetésére, könyvek lapozása és persze játékok kezelése is kézenfekvő lehet. Egyesek szerint, az Apple ezzel, a képernyő méretének változtatása nélkül megnövelné a felhasználó által kihasználható felületet, ami kicsit túlértékeltnek hangzik számomra, és nem is értem.

okskeret (1)

Újdonság, és valami igen kreatív ötlettel megspékelve az Apple újabb funkciókat csempészhet a táblába. Már ha egyáltalán tervbe van még, ugyanis a szabadalom 2012 júliusában lett benyújtva.

forrás/ culfofmac

1612 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás