Új iPhone és iPadek

Több amerikai tech oldal megszellőztette, hogy jövő év első negyedében már frissülhetnek is az iPadek. A nagyobbik 9,7″-es modell az 5. generációval fog érkezni márciusban egy A7-es procival, ami a pletykák szerint négymagos lesz, valamint 2GB RAM is belekerülhet az új erőgépbe. Páran azt gondolják, hogy az Apple megtartja a most is nagyon erős A6X jelű egységet. Nekem ez kevés lenne a vásárláshoz, mindenképpen kell valamilyen “fícsör”, amiről most nem tudom, hogy szükségem van rá, de ők tudják. Ja, és az új iPad mini-s dizájn nem biztos, hogy elég lesz.

 (A jelenlegi verziók arányaikban nem egyeznek meg, de 2013-ban ez változhat.)

Ez azzal fog járni, hogy a méretek 237.2mmX171.7mmX7.4mm lesznek, ami alakra az iPad mini-vel felelnek meg. A méretcsökkenés jelentős, mivel 4mm-rel alacsonyabb, 17mm-rel keskenyebb és 2mm-rel vékonyabb lesz az eszköz. Én odavagyok a jelenlegi dizájnért és szeretem a képernyő oldalánál a keretet, ahol lehet rendesen fogni a táblát, anélkül, hogy a képernyőt nyomogatnám, tehát én kissé ellene vagyok a “minisitésnek”.

Az iPad mini-t is elérheti egy frissítés, ami a sokat kritizált képernyőt érinti. Az új egység egy 7,9″-es Retina kijelző lehet 326ppi-vel és egy 2048X1536-os felbontással. A képernyőn a pixeleket egy gyorsabb procinak és grafikai egységnek kell megmozgatni, ez valószínű, a mostani A6X lesz. Ha meg akarják tartani az üzemidőt, akkor szép feladat lesz ezt, egy vékony házba belepakolni.

Márciusra ígérik az új készülékeket, többen már új iOS-t is emlegetnek, sőt iPhone 5s hírek is már akadnak a médiában. December elején írtam is róla. Katt ide: A bejegyzés végén lesz.

Mostanában került nyilvánosságra ez a koncepció is, amelyet sokan a következő generációhoz társítanak, de valójában még sok generációval odébb van ez az ötlet, a jelenlegi technológiához képest. A képeken lévő (nevezzük) iPhone X-en egy OS X felület fut és projektorokkal képes képernyőt, illetve billentyűzetet vetíteni a falra, valamint az asztalra. El tudnám viselni a jövőben…

 

1068 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.