Új-régi készülékek az Apple kínálatában

Az elmúlt másfél hónapban az Apple 4 új iOS eszköz mutatott be. Az iPhone 5S-t, az iPhone 5C-t, az iPad Air-t és a Retina kijelzős iPad mini-t. Ezek a termékek már önmagukban is egy igen szép választékot jelentenek, de az Apple nem hagyta ennyiben és három előző generációs (már-már régi) eszközt is a forgalomban tart.

Természetesen az iPhone 4S, iPad 2 és iPad mini hármasról van szó. Egyértelmű, hogy az Apple ezeket a készülékeket az új generációk olcsóbb alternatívájaként kívánja eladni, tehát mindegyik csak a legkisebb tárhellyel rendelhető. Felmerül a kérdés, miért a 2 évnél is idősebb 4S és iPad 2 éri meg még mindig?

kep (2)

Mert lényegében tudják azt, amit a mai új eszközök is, csak olcsóbban. Mert viszik őket. (Az utolsó negyedévben az iPad 2 egy hihetetlen 22%-os részesedéssel zárt a tabletek eladásaiban. Az iPhone 4S is tartja magát 10% körül.) Mert nagyon hasonló hardver van bennük, így nyilván gyártásuknál és később majd kivezetésüknél megint csak pénzt lehet spórolni.

kep (1)

Az Apple általában jó döntéseket hoz ilyen esetekben. Az iPad 2 jó megoldás lehet annak, aki csak internetezésre, e-mail-re használná az eszközét és nem érdekli a nagy felbontás. Az iPad mini ugyanezt tudja, egy kisebb köntösben. Nem beszélve az iPhone 4S-ről, ami még mindig életképes hardverrel és egy jól megszokott dizájnnal kapható, lényegesen olcsóbban.

Az árak természetesen lehetnének kedvezőbbek, de mit van mit tenni.

1108 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.