Újabb pénzeket követel az Apple a Samsungtól

Nagyjából egy héttel azután, hogy a koreai cég 548 millió dollárt fizetett az almásoknak – az iPhone dizájnjával kapcsolatos szabadalmak megsértéséért – a cupertinoiak újabb bőrt akarnak lehúzni a Samsungról. Ezúttal az Egyesült Államok bíróságán nyújtottak be dokumentumokat, amelyekkel újabb 180 millió dolláros kártérítést követelnek a versenytárstól, további károk és kamatok címszóval.

samsung apple case

A további károk megnevezés 5 egyéb Samsung termékre vonatkozik, amelyek a döntés szerint sértik az Apple szabadalmait és 2012 után továbbra is forgalomban voltak. Az új eseményekre még egyik cég sem reagált hivatalosan, bár az álláspontokat nem nehéz kitalálni.

Az igen nagy múltú csatározás egészen 2011-re visszavezethető, amikor az Apple először beperelte a Samsungot az iPhone kinézetének lemásolása miatt, ezt a pert 2012-ben meg is nyerték, ennek következtésben 930 millió dollárt ítéltek meg a cupertinoiak javára, amelyet májusban 382 millió dollárral mérsékelt az amerikai bíróság.

galaxy_iphone

A pereskedés és a hadakozás az előbbiek alapján továbbra is folytatódni látszik. Nem csak az Egyesült Államokban, hanem globálisan. 2016 tehát újra ilyen viszályokban gazdag évnek tűnik a két cég között, ugyanis az ügyet legközelebb a legfelsőbb bíróság tárgyalja. Az Apple-nek változatosságképpen az Ericssonnal is van egy ügye, amiből ők jöttek ki rosszabbul.

forrás/ Reuters

1118 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás