Újdonságok az Apple-től 2014-ben

Az Apple következő évét összefoglaló bejegyzésekben és cikkekben általában a teljesen egyértelmű eszközfrissítések és a várható szoftveres újdonságok összekuszálódó maszlagját olvashatjuk minden évben.

Az idei, tehát a 2014-es évet előrevetíteni próbáló írások az eddigieknél talán jobbnak mondhatóak. Az elmúlt évek sikeres termékei természetesen idén is meg fognak újulni, kapnak erősebb hardvert, talán nagyobb kijelzőket is, meg jobb kamerákat és hasonlók. Az idei évben azonban nem egy talán kicsivel nagyobb kijelzős iPhone lesz csak az, amiért izgulhatunk. Az Apple idén kettő (vagy inkább három) teljesen új, eddig általuk még fel nem dolgozott termékkategóriát valósíthat meg. Természetesen egyelőre feltételes, de csak a biztonság kedvéért.

Jöhet természetesen az iWatch. A témát már többször feldolgoztuk mi is, meg mindenki. Egy eddig igen kis piac, kevés eszközzel, de talán a legnagyobb potenciállal ma. Az Apple igen jó érzékkel változtat meg egy terméktípust, a saját elképzelései szerint, és futtatja fel az éppen adott kategóriát. Így volt ez az okostelefonoknál, meg a táblagépeknél is.

martinhajekiwatch

A másik, most már évek óta szóban forgó új Apple termék egy tényleges Apple gyártmányú TV.  Bár mondhatjuk, hogy az Apple-nek van már tapasztalata a kategóriában. Nagy képernyőket, mint az iMac-ek és a Cinema Display készítenek, nem beszélve a tényleges Apple TV-ről, ami egy kis okos doboz 30 ezerért, a jelenlegi Smart Tv-k tulajdonságainak nagy részével. Tudom, persze azok, akik több százezer Ft-ért valamilyen „okostévé” tulajdonossá váltak most majd kikérik maguknak, de valljuk be, ki akar weboldalakat nézegetni, vagy Skype-olni a TV-jén. Senki. Amire egy ilyen eszközt most használunk, azt a kis Apple TV tudja.

appletv2

Tehát a televízió a másik platform, amit az Apple idén meghódíthat, az okosórák mellett. A már korábban említett 3. nagy durranás még egyelőre nem tudom eldönteni, mi lehet. Egy nagyobb kijelzős iPad? Egy nagyobb kijelzős iPhone? Az új iOS valamelyik meghatározó új funkciója?

ipad pro

2014, bár klisének hangozhat az elkövetkező évek legizgalmasabbika lesz az Apple számára. Talán 2007, illetve 2010 volt még ilyen jelentőségű. Az új termékekkel kapcsolatban érkező hírek és pletykák szerencsére sok témát szolgáltatnak számunkra. Az Apple idei éve (is) tehát igen érdekes és követésre méltó lesz. Reméljük a történések közvetítésében mi is sokatoknak lehetünk segítségére.

1770 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás

Kommentelj!

Az email címet nem tesszük közzé.