Vajon mennyire lesz gyors az iPhone 8 wireless töltése?

A Macotakara legfrissebb értesülései szerint annak ellenére, hogy vannak nagyobb teljesítményű technológiák, az Apple a 7.5 wattos vezeték nélküli töltési szabványt integrálja a következő generációs iPhone 8 készülékeibe, aminek lassabb töltés és következésképpen hosszabb töltési idő lesz az eredménye.

A Wireless Power Consortium (WPC) Qi 1.2.x elnevezésű technológiája már jó ideje elérhető és 15 wattos töltésre is képes. Vajon miért a gyengébb teljesítményt választja a cég? A miértként az Apple Watch-ot jelölték meg.

Az iPhone 8 töltői a Watch-éhoz hasonlóan egy Apple által certifikált chippel kell, hogy majd rendelkezzenek, így nem elképzelhetetlen, hogy az okosórát és az iPhone 8-at ugyanazzal a töltővel is lehet majd tölteni. De ez miért jó az Apple-nek, hiszen úgymond lebutítja az iPhone 8 töltését. Az Apple egyébként tagja az említett szervezetnek, melynek pont az a lényege, hogy szabványos megoldásokat vezessenek be a vezeték nélküli technológiákba. Ez részben teljesülhet, hiszen szinte biztos, hogy a Qi töltés lesz az iPhone 8-ban, mivel jelenleg ilyen található az Apple Watch-ban is. Ennek előnye, hogy teljesítmény szempontjából szinte bármilyen eszköz töltésére alkalmas.

A Mac4Ever oldal információi szerint az Apple szeptember 12-én mutatja be az új iPhone 8 készülékeket, az új Apple Watch-ot, a 4K HDR Apple TV-t és a többi jóságot, melyek árusítása 1,5 héttel később, szeptember 22-én kezdődik el.

Forrás:

bgr.com/

appleinsider.com/

thenextweb.com/

forbes.com/

wccftech.com/

theinquirer.net/

mashable.com/

821 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás