Vezeték nélküli fülhallgatót tervez az Apple

Újonnan benyújtott nemzetközi szabadalmak alapján állíthatjuk ezt, amelyek AirPods-nak nevezik az Apple új kiegészítőjét. A dokumentumokat, egy hivatalosan az Apple-höz nem kötődő Delaware-i cég nyújtotta be szeptember 22-én, hetekkel tényleges megalapítását követően.

airpods_1004

Az Apple-ről ismeretes, hogy titkos projektjei megóvása érdekében számtalanszor apró cégeket alapítanak, így történt ez pl. az iPad esetében is. A táblagép megjelenése előtt, az Apple bejegyzett egy brit vállalkozást IP Application Development néven, amelyet IPAD Ltd.-nek rövidítettek.

Az Apple Watch megjelenésével az Apple különösen rászorulna egy hasonló vezeték nélküli fülesre, lévén az eszköznek nincs audió csatlakozója. Házon belül, a Beats-nek természetesen számos bluetooth terméke van, így az Apple nem valószínű, hogy egy azokkal versengő típust dob majd piacra. A jelenlegi vezetékes füleseknél, mindenesetre elegánsabb lenne, ha új iPhone modellek már az AirPods kiegészítővel érkeznének.

Azon sem csodálkoznék, ha pár éven belül a 3,5 mm-es jack csatlakozótól is elköszönhetnénk az iPhone-okon. Elvégre is a tendencia manapság a vezeték nélküli technológiák előretörése, illetve a kábelek-csatlakozók visszaszorítása (lásd. Apple Watch és új MacBook).

forrás/ macrumors

1315 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás