Vezető okostelefonok tényleges háttértára

Az modern okostelefonok megjelenése óta igen felháborító, hogy a készülékek tényleges háttértára (az, amivel a felhasználó lényegében rendelkezhet) lényegesen kisebb, mint a dobozon feltüntetett érték. Természetesen felfogom, hogy az operációs rendszer ennyi helyet vesz el, de egy 8GB-os telefon esetében rengeteg probléma adódik ebből, amik a rendszerek fejlődésével egyre gyakoribbak.

SamsungGalaxyS411

Samsung Galaxy S4

Egy új elemzés során, a Which magazinnál, a ma vezető okostelefonok valós háttértárának méretét vizsgálták. A 16 GB-os kategóriában a Samsung Galaxy S4 esetében nevetséges 8.56 GB áll a felhasználó rendelkezésére. Ez a meghirdetett tárhely 54 %-a. Ezért leginkább a Samsung saját felhasználói felülete a TouchWiz a felelős.

Nexus5-Press-05-578-80

Google Nexus 5 - (kedvenc androidos készülékünk)

Egy másik androidos eszköz, a Google Nexus 5 esetében kicsivel jobb a helyzet, itt a tárhely 77%-át érheti el a felhasználó. Nem fényes, de lényegesen jobb, mint a Samsung esetében.

5s_5c_iphone

iPhone 5C, a háttérben pedig iPhone 5S. forrás: http://bit.ly/1l1B0FB

Mi, Apple-rajongók sem verhetjük a mellünket azonban, hiszen az iPhone 5S az előbbi kettő közé, míg az iPhone 5C kicsivel a Nexus 5 felé kerül, az táblázatunkban. Az 16 GB-os 5S esetében a tárhely 76%-át érhetjük el, míg a színesebb iPhone 5C esetében a 79%-át. Gyors táblázatunk:

iosblog_tablazat

Saját szerkesztés, adatok: which.co.uk

Mielőtt mindenki bővíthető memóriát kiállt, inkább én írom le, hogy igen a Samsung memóriáját SD kártyával lehet bővíteni. Mindezek mellett fontos megjegyeznünk, hogy az új Android verziókban – a teljesítmény szinten tartása érdekében – csak média fájlokat és dokumentumokat tudunk majd a memóriakártyán tárolni. Így az alkalmazásainknak csupán 8.56 GB hely marad, ami egy akkora nagy tepsin, mint az S4 elég elkeserítő. A Samsung hivatalos reakciója témában, hogy a 16-os modell mellé mindenkinek ajánlják az SD kártya beszerzését.

whichdata

Persze nem a Samsungot akarom ebben a bejegyzésben ekézni, hanem az összes 16 GB-os okostelefon-felhasználó nevében kérem ki magamnak a fent látható táblázatokat. Ugyanakkor pedig minden új vásárló számára ajánlom a nagyobb tárhelyű modellek megfontolását. Az egyre fejlődő (és növekvő) mobil operációs rendszerek esetében azt gondolom, hogy ideje lenne a gyártóknak is odafigyelni ilyen dolgokra.

Nekem, a 16-os telefonom bőven elég. Zenét nem tárolok rajta, hiszen Deezer-t használok, filmet ekkora kijelzőn nem nézek, a többi maradék dolognak meg elég az a 12 giga. Ez mindenkinél persze más.

Nektek milyen tárhelyű eszközötök van és elégnek bizonyul-e?

forrás/ which.co.uk

3960 Total Views 3 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás