Villám McQueen lecsap!

Az Apple nem ismer lehetetlent! Ezt is megcsinálta! Elkészítették az applikáció vezérelt Villám McQueen kisautót. A Pixar filmekben szereplő versenyautó képes beszélni, mozgatja a szemét és a száját. A csomagolása igényes, az autót pedig nagyon hamar nem tárgyként, hanem élőlényként kezeljük, köszönhetően a mozgó szájnak, a szemeknek, és a Verdák című filmben látott mozgást megvalósító kerekeknek.

Az autó irányítását meg kell szokni, de amint sikerül egy szobánál nagyobb térben kipróbálni, hamar bele lehet szeretni a cuki kisautóba. Az autó 25 cm hosszú, 12,7 cm széles és 8,2 cm magas. Bluetooth segítségével kapcsolódik a telefonunkhoz, és akár 30 méter távolról is irányíthatjuk.

A hangszórók nagyon jó minőségűek, 6 darab villanymotor biztosítja az “élethű” mozgást. Egy a szájat mozgatja, kettő az első kerekek felfüggesztését emelgeti, ugyancsak két motor felel a hajtásért és még egy a kormányzásért. Van még pár érintésszenzor, melyek segítségével reagál az érintésekre. Fel-le mozog, illetve jobbra-balra dől, attól függően, hogy mely részét érintjük meg. Emellett a szélvédő mögé beépített LCD kijelző gondoskodik a szemek és a szemöldök mozgatásáról, és persze az első illetve hátsó lámpák világítása teszi tökéletesen élővé a kisautót. Ez utóbbiak is automatikusan kapcsolódnak le, illetve fel. Egészen elképesztő, hogy a szemeknek köszönhetően mennyi kifejezést képes megjeleníteni egy autó. Aranyos a töltés csatlakozója is, ez a tanksapka alatt kapott helyet. De egyébként az egész autó kidolgozása elképesztően részletes.

Ez lehet a játékok új generációja?

 

Video:

 

Forrás:

macrumors.com/

9to5mac.com/

cnet.com/

itunes.apple.com/

youtube.com/

557 Total Views 1 Views Today
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+

hozzászólás